Árnymesék - klasszikus rémtörténetek

megosztotta: Porcelánszív



Az ősz a befelé fordulás, az elmúlás és az emlékezés évszaka, amikor egy csésze kávé vagy tea mellett jól esik nosztalgiázni, esetleg egy borongós történettel mulatni az időt.

Nem hiába ekkor emlékezünk meg elhunyt szeretteinkről és mozgatja meg a fantáziánkat a szellemvilág, ünnepeink, mint a Halottak napja, a Mindenszentek és a Halloween is erről tanúskodik. Ez az időszak, amikor a lelkünk megborzong, visszatér az ősi hiedelmekhez, az elementáris félelmekhez és lényünk közelebb kerül a felfoghatatlanhoz.

Ennek fényében válogattuk össze ezt a kötetet olyan klasszikusokból, amiket mindenki ismer, hiszen része a kultúránknak, még ha nem is mindenki olvasta őket. 
Ki ne hallott volna a Láthatatlan Emberről, Drakula grófról, a vámpírok ősatyjáról, vagy a lángelméről, aki a fejébe vette, hogy a halottból élőt teremt: Frankensteinről és az ő szörnyetegéről? Ismerősen csenghet Dr. Jekyll és Mr. Hyde neve is, akik egy testen osztoznak, valamint vendégünk lesz az örök ifjú Dorian Gray is, aki a fiatalságért cserébe eladta a lelkét.





kép forrása



 Kalandozzunk együtt a horror rejtélyes birodalmában! Jó olvasást kíván a Porcelánszív Irodalmi Folyóirat szerkesztősége!







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése